Korttidslån utan uc
Ansök om korttidslån utan uc här. Få svar på några minuter.
Första erbjudandet inom någon minut
Din ansökan resulterar inte i en kreditupplysning från UC
Få svar på din ansökan inom några minuter
Vid ett lån på 25 000 kronor med en återbetalningstid på 36 månader tillämpas en rörlig nominell årsränta på 21,95%. Lånet medför 36 månatliga avbetalningar om cirka 985 kr, en uppläggningsavgift på 495 kr samt en månatlig administrationsavgift på 59 kr. Totalt att återbetala blir 36 030 kr vilket ger en effektiv årsränta på 32,85%. Exemplet är baserat på ett lån taget 2025-03-20.
Ett korttidslån är som namnet antyder ett lån med kort löptid; oftast mellan en och tre månader. Förutom den korta löptiden karakteriseras korttidslån av små lånesummor (vanligtvis under 50 000 kronor), snabb ansöknings- och utbetalningsprocess, låga krav på den som ansöker samt höga räntor och andra kostnader. Två mer populära namn på denna låneform är snabblån eller smslån.
Ett korttidslån passar för tillfälliga och oförutsedda utgifter. Lånet kan vara en räddare i nöden när du behöver pengar snabbt, som till exempel när bilen har gått sönder eller du måste dra ut en visdomstand. Eftersom löptiden på korttidslån är så kort är det viktigt att du har en tillräcklig inkomst för att klara av den relativt höga återbetalningen. Ett korttidslån passar absolut inte för att lösa de mer långsiktiga likviditetsbehov som kan uppstå om din inkomst är för låg i förhållande till dina utgifter. Du ska heller aldrig ta ett korttidslån för att lösa ett annat lån.
De flesta korttidslån har den lagstadgade maxräntan, som är på 20 procent plus Riksbankens referensränta (för närvarande är den två procent). Räntan är vanligtvis den samma för alla kunder, oavsett kreditvärdighet. Utgivare av korttidslån har en annan affärsmodell än banker som ger ut privatlån. Bankerna har högre krav på inkomst och kreditvärdighet, och sållar bort många potentiella kunder under ansökningsprocessen. Detta gör att de kan hålla kostnaderna för kreditförluster (lån som inte betalas tillbaka) nere och därmed erbjuda de kunder som väl får låna en lägre ränta.
Långivare som ger ut korttidslån har lägre krav vilket gör att de också får en hel del kunder som inte kan betala tillbaka. För att kompensera för de höga kreditförlusterna har de högre räntor och avgifter, och eftersom många som behöver pengar har för låg kreditvärdighet för att få andra lån väljer de att ändå ta de dyrare korttidslånen.
Många långivare erbjuder lån utan ränta som en sorts marknadsföringskampanj. Oftast gäller erbjudandet om räntefritt endast under en kort period, som 14 eller 30 dagar, sedan tillkommer ränta som vanligt. Erbjudandet är vanligtvis också begränsat till nya kunder. Tänk på ett lån utan ränta inte behöver vara gratis. Avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer ofta.
Många korttidslån är utan uc. Detta betyder dock inte att de är utan kreditupplysning – en kreditupplysning måste alltid tas vid ansökan om lån enligt lagen. När du ansöker om korttidslån används dock ofta andra kreditupplysningsbolag som till exempel Creditsafe. Detta är fördelaktigt om du i framtiden planerar att ansöka om ett större privatlån eller ett bolån. Alla större banker använder nämligen uc vid ansökan och kan då inte se de lån du tagit eller de upplysningar som gjorts där Creditsafe använts.
Korttidslån är normalt sett förknippade med flera olika avgifter. Sedan den lagstadgade maxräntan på 20 procent plus referensräntan infördes har också långivarna blivit mer kreativa när det gäller dessa. Den vanligaste avgiften som tillkommer är en uppläggningsavgift. Den dras ofta av från lånesumman direkt vid utbetalning och får enligt lagen vara på max en procent av prisbasbeloppet; för närvarande 588 kronor.
En annan vanlig avgift är aviavgiften. Den läggs på vid varje månadsbetalning och är vanligtvis på mellan 20 och 80 kronor. Den kan också kallas för fakturaavgift eller administrativ avgift. Ibland kan du genom att välja autogiro eller e-faktura komma runt denna kostnad. Andra avgifter som kan tillkomma är administrativa avgifter för att göra ändringar i ditt lån, som att förlänga löptiden, samt påminnelse- och förseningsavgifter om du kommer efter med en betalning.
Enligt konsumentkreditlagen finns det sedan mars 2025 ett kostnadstak på dubbla lånesumman. Det innebär att lånets totala kostnad (ränta plus alla olika avgifter) aldrig får bli större än lånebeloppet gånger två. Detta oavsett hur lång löptiden är och hur många gånger du gör ändringar i ett lån.
Korttidslån är dyra och bör inte vara något du tar baserat på impuls eller känsla. Gå därför igenom dessa punkter ordentligt innan du lånar:
Ta aldrig ett korttidslån för att finansiera onödig konsumtion eller avbetalning av andra skulder, utan använd denna möjlighet endast i nödfall.
Låna inte mer än du behöver eller mer än du klarar av att betala tillbaka.
Det kan vara frestande att välja en kort löptid för att minimera kostnaden men om månadsbetalningen blir för hög kan du i stället få betalningsproblem och drabbas av ytterligare avgifter. Räkna ut hur mycket pengar du normalt har över i slutet av månaden – det är detta belopp du kan använda på avbetalning och ränta. Dela det totala beloppet för återbetalning (lånebelopp, ränta och avgifter) med denna summa för att få fram hur många månader du behöver på dig för återbetalning.
Ta inte första bästa lån utan jämför flera olika alternativ för att hitta det med bäst villkor. Genom att använda en låneförmedlare som Kredio kan du göra detta på ett snabbt och effektivt sätt.
Innan du skriver på är det viktigt att du läst igenom avtalet och är fullt införstådd med lånets kostnader och villkor för avbetalning.
Utöver dessa nackdelar innebär de låga krav och den snabba process som ofta förknippas med korttidslån en hög risk för att du tar ogenomtänkta beslut och blir beviljad ett lån du inte kan betala tillbaka. Många som hamnar hos Kronofogden gör det på grund av korttidslån!
Kredio är endast en låneförmedlare – du kan alltså inte låna direkt av Kredio. Däremot kan du via oss ansöka om flera olika korttidslån samtidigt vilket både sparar tid och ökar dina chanser att bli beviljad.
Ja, det kan du. De flesta utgivare av korttidslån kan acceptera betalningsanmärkningar. Dock är det långt ifrån säkert att du blir beviljad – det beror på hur din ekonomi ser ut i övrigt samt hur många och hur nya betalningsanmärkningar du har.
De flesta korttidslån har en ränta på cirka 22 procent. Till det kommer vanligtvis en uppläggningsavgift på runt 300 kronor och en aviavgift på runt 40 kronor per månad.
Har du fler frågor?
Kontakta oss